tiistai 15. syyskuuta 2015

Féikmon!


(Päivitetty versio katsottavissa tästä )
Tämän kertaisen blogi postauksen tarkoituksena olisi valistaa jokaista aloittelevaa korttikeräilijää. Olkaa varuillanne väärennöksiä on liikkeellä!
Itsekin olen vasta viime päivinä perehtynyt feikki kortteihin. Pitkään ihmeteltyäni, että mistä väärennökset muka tunnistaa vaivauduin vihdoin ottamaan asiasta selvää ja otettuani asiasta selvää kävin läpi oman kokoelmani, jonka syövereistä paljastui jos jokunen "hiukan" epäilyttävämpi kortti.
Eikä minulla ole enää mitään ongelmaa erottaa väärennöstä aidosta.

Aloitus kuvan Nidorinoista oikeanpuoleinen on väärennös, kuva on ankean oloinen miltei kaikki tekstit loistava poissa olollaan, vasemmassa alareunassa on merkityksetön 1. Edition leima ja oikeassa setti ikoni on korvattu kummallisella merkki yhdistelmällä joka muistuttaa yllättävän paljon "sydäntä" <3



Takapuolen (feikki edelleen oikealla) keskitykset ovat aivan pielessä ja ehkä varmin, ei aina kuitenkaan paikkaansa pitävä, seikka on väritys. Feikki kortit ovat hyvin usein paljon vaaleamman sinisiä kuin aidot Pokemon kortit. Nidorinojen tapauksessa väri ero ei ole niin suuri, mutta kuitenkin nähtävissä.
Toinen varma merkki on hollottomuus. Kuvista on usein tunnistettavissa, että kyseessä kuuluisi olla holo kortti jossa kuva on kiiltelevä, mutta kiilto vain on kadonnut kopiointi prosessin aikana johonkin. Ks. loppupuolen Gyarados

Kolmas kaikista selvin väärennöksen merkki on kirjoitusvirheet. Niitäkään ei aina löydy, mutta jos epäilet korttiasi ja löydät kirjoitusvirheen silloin kyseessä on hyvin suurella todennäköisyydellä väärennös.




Filp a coin

Nitendo......

caed, show it to....




Pokemon´t
Tekstin sisällä olevasta psyykemerkistä puuttuu sitä ympäröivä väri pallo
Epämääräiset tekstit yms kirjain numero yhdistelmät ovat myös epäilyttäviä.
(Nyttemmin olen ymmärtänyt, että 5ban Graphics on todellinen illustraattori)




























 
 
Jos haluaa täysin varmistua korttinsa aitoudesta, sillä uhalla että kortti on sen jälkeen käyttökelvoton, sille voi tehdä ruumiinavauksen.
 
 

 
 
Pahvi kortin sisus on pahvia, se ei ole mikään yllätys, mutta pahvillakin on väliä.
Aidon kortin sisus näyttää tältä:
 


Aidon kortin sisällä on musta paperi/pahvi. Joka on myös nähtävissä jos kortin reunaa katsoo tarkkaan. Joten ennen kuin revitte korttejanne katsokaan kortin reunaa, siinä on silmin nähden nähtävissä oleva musta raita. Kortin reunus on ymmärrettävästi hyvin hyvin ohut, mutta raidan pystyy havaitsemaan. Vertaaminen on myös hyvä keino varmistukseksi, feikki kortin reuna on täysin valkoinen tai pahvin ruskea, aidon kortin reunan kyllä tunnistaa feikin rinnalta vaikkei raita kauhean kaksisesti omaan okulaariin heijastuisikaan.
Valosta on myös iso apu feikin paljastamisessa, jos kortin laittaa valoa vasten takapuolella oleva pokepallo ja tekstit näkyvät kortin läpi mikäli kortti on väärennös. Aito kortti ei juurikaan päästä läpi valoa.


Sisänsä feikki kortitkin tuovat oman mielenkiintonsa korttien keräämiseen, niiden virheitä on mielenkiintoista etsiä ja vertailla kortteja aitoihin yksilöihin. Mutta loppujen lopuksi, jossain vaiheessa omaa keräily harrastustaan vastaan tulee kuitenkin arvon ja aitouden vaaliminen. Eikä feikki korteilla sitä ole, ne eivät ole aitoja eikä niillä niin ollen ole myöskään mitään arvoa. Jotkut feikit ovat ihan mielenkiintoinen lisä kokoelmaan, kunhan ei ala pitämään niitä aitoina.
Tietysti varmasti on laadukkaampiakin väärennöksiä joita on vaikeampi tunnistaa, ja jotka tunnistamisen jälkeenkin ovat vielä ihan ok näköisiä kortteja...niin tietysti mikä ettei, eipä niistä mitään vahinkoakaan ole. Mutta niiden paikka ei ole kansiossa, vaan ylimääräisten korttien nipuissa, joista ne voidaan kaivaa esiin esiteltäviksi.


Omasta kansiostani löytyy vielä ainakin pari melko varmaa feikkiä, (psyyke pallojen kuvitus ei ole aivan keskellä ja alareunassa on mystisiä numeroita) mutta en ole vielä viitsinyt kylmästi tuhota kaikkia epäilemiäni kortteja ennen kuin korvaavat, jotkin korvaavat, tulevat vastaan.



3 kommenttia:

  1. Loistavat ohjeet löytämään omista poke korteista feikit.
    Osan feikeistä tunnistaa jo kauas mutta ei kaikkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän!
      Näin jälkikäteen hiukan paremman vertailu parin olisin voinut esimerkikseni valita. Mutta hyvä kuulla, että ohjeista on ollut apua.

      Poista